Baharın müjdecileri tezgâhlarda

Bu aydan itibaren soğuklar yavaş yavaş yerini güneşli ve ılık günlere doğru terk ederken, tezgahlarda da sağlıklı bir yaşam için birbirinden lezzetli alternatifler bizi bekliyor olacak. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatalım, uzmanlar da her şeyi mevsiminde yemenin daha doğru olduğu konusunda sık sık hatırlatmalar yapıyorlar. Mayıs ayında gönül rahatlığıyla neleri tüketebiliriz?

HANGİ BALIKLARI YEMELİYİZ?
Mayıs ayı itibarıyla kılıç ve kırlangıcın yanı sıra; barbunya, levrek ve dil balığı da sofralarımıza konuk oluyor.

BAHARIN MÜJDECİSİ ÇİLEK
Mayıs ayı için çilek ayı diyebiliriz. Çilek, son derece kısa ömürlü bir meyve olduğu için, doğru zamanı olan mayıs ayında tüketilmesi önerilir. Hem lezzetli hem de tam bir vitamin ve mineral kaynağı olduğu için oldukça sağlıklıdır. Çileği bol bol alıp bir kısmını meyve olarak tüketebilir, bir kısmını da taze reçel yaparak kahvaltılarınız da tüketebilirsiniz. Çileğin dışında yeşil erik, malta eriği (yenidünya), çağla ve dut da bu mevsimde tüketilmelidir.


EN LEZZETLİ KUZU ETİ BAHARDA ÇIKAR
Bahar ayları, kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı… Dolayısıyla etli yemeklerinizde kuzu etini tercih edebilirsiniz. Eğer yemek planınızda kuzu eti varsa, daha önceki öğünlerinizi hafif ve sağlıklı tutmakta, açık havada düzenli yürüyüşler yapmakta da fayda var. Böylece kışın aldığınız fazla kilolardan da kolaylıkla kurtulabilirsiniz.



Yorum Gönder