Pasklaya Çöreği


Yarın Paskalya, pazar günü kahvaltıda paskalya çöreği yapmak isteyenler için işte tarifi;

Malzemeler 
500 g (4,5-5 su bardağı) un
1 poşet  Instant Maya
125 g yumuşak margarin
45 g (yarım çay bardağı) toz şeker
1 yumurta
200 ml (1 su bardağı) ılık süt

Üzeri için
1 yumurta sarısı

Yapılışı
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip yaklaşık 5-10 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Süre sonunda hamuru 3 eşit parçaya bölün, her birini 15 cm boyunda uzatın. Bu hamuru üçerli olarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine yerleştirin, üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin.

Afiyet olsun...
Yorum Gönder