Vanilyalı Wolke (Bulut) Kek (Limon soslu)


Malzemeler

4 yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Yumurta ve şekeri 10 dakika boyunca mikserle hep aynı yöne karıştırarak çırpıyoruz. Çırpma işlemi bitince süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyip karıştırıyoruz. Vanilya dan 1 tatlı kaşığı ayırıyoruz. Kalanı hamura ekleyip karıştırıyoruz. Hamurumuz hazır. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru döküyoruz. Ayırdığımız 1 tatlı kaşığı vanilyayı 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ile karıştırıyoruz. Bu karışımın yarısını hamurumuzun üstüne elek yada çay süzgeci ile serpiyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırına koyuyoruz. Pişen kek soğuduktan sonra ortasından kesip limon kremasını ekleyip (isteğe bağlı) yada yanına limon sosu ile üzerine  vanilyalı pudra şekerini eleyip servise hazır ediyoruz. 

Limon kreması:

Malzemeler

1 su bardağı limon suyu ve içme suyu(Yarı yarıya)
4 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
Yarım limon kabuğu rendesi

Limon Kreması Yapılışı

Yağ Hariç Bütün malzemeleri tencereye alıp, altını yakmadan  iyice karıştırın.
Altını yakıp, kaynayana kadar devamlı  karıştırın.
Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ( margarin) ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.

Not: 
Bu sosu her türlü kekin, pastanın ve sütlü tatlıların üzerine kullanabilirsiniz !



Afiyet olsun.
Yorum Gönder