Kırmızı Mercimek Mücveri


Hazırlanışı

2 su bardağı kırmızı mercimek
2 buçuk su bardağı ılık su
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Arzuya göre; taze soğan, dereotu, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 yemek kaşığı salça

Kızartmak için
Sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak mercimekleri yıkayıp derin bir kaba alıyoruz. Üzerine 2 buçuk su bardağı kadar ılık suyu döküp 2 saat kadar bekletiyoruz.
2 saat sonda mercimekler yumuşamış ve suyu çekmiş olacak. Mercimekleri blenderle güzelce ezin ve salçayı, rendelenmiş sarımsağı ve soğanı ekleyin.
Daha sonra arzuya göre sevdiğiniz yeşilliklerden ekleyin.
Baharatları da ekleyin ve karıştırın.
Teflon tavaya biraz yağ koyun.
Yağ ısınınca iki kaşık yardımıyla 1 yemek kaşığı kadar köfte harcından alıp tavamıza koyun ve biraz bastırın.
Ocak orta ısıda olsun yani çok da kızgın olmasın yağ.
Köftelerimizin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin ve pişirin. İki tarafı da güzelce kızarınca kağıt havlu serdiğiniz tabağa yerleştirin. Tüm köfteleri çıkardıktan sonra servis tabağınıza alın. Arzuya göre sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN...
Yorum Gönder