Kolay Çiğ Börek



Malzemeler

Hamuru için:

4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
1 yk sirke
aldığı kadar su
kızartmak için sıvı yağ

Harcı için:

250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber, kırmızı biber
yarım çay bardağı su


Yapılışı

Derin bir kaba 2 su bardağı su koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sirkeyi  ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edip yoğurun. 

Başka bir kaba 250 gr kıymayı koyun,üzerine rendelenmiş soğanı ile az miktarda tuz ve karabiber serpiştirip, elinizle güzelce karıştırın.

Mutfak tezgahına un serpiştirin. Hazırladığınız çiğ börek hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları oklava yardımı ile olabildiğince ince olacak şekilde açın.
açtığınız hamurların bir yarısına kıymalı harçtan koyup, diğer yüzeyini, harç koyduğunuz hamurun üzerine kapatın. Hamurun kenarlarını hamur ruleti yardımı ile kesin.
Kızartma tavasına sıvı yağ dökün. Yağ yanmayacak şekilde iyice kızdırın. Hazırladığınız kıymalı çiğ böreklerin, her iki tarafını kızgın yağda kızartın.

Pişen çiğ börekleri, tavadan alın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bir süre bekletin.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder