Kolay Bazlama



Bence pazar kahvaltılarının bizim evde vazgeçilmezi, özellikle de sıcakken tereyağı sürüp yemek enfes...

Malzemeler

4 su bardağı un
1,5 veya 2 su bardağı ılık su (unun cinsine göre su kaldırma oranları değişebiliyor)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker


Yapılışı

1/2 su bardağı ılık suyun içinde maya ve şekeri karıştırıp 1o dk. bekletin.
Tuzu una karıştırıp ortasını havuz gibi açın kabaran mayalı suyu ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
Ilık suyu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Fırının en düşük derecesini 2 dk. açıp kapatın ve hamurun üzeri nemli bez örtülü olarak ılık fırında 2 katı kabarana kadar mayalandırıp (yaklaşık 40 dk.)
Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz gibi yumurtadan büyük bezeler hazırlayın ve üzeri örtülü olarak 15 dk. daha mayalandırıp sonra tavanızın büyüklüğünde, hafifçe unlayarak açın.
Teflon veya döküm tavayı ısıtın ve orta harlı ateşte ara sıra sallayarak her iki tarafını pişirin.

Afiyet olsun...
Yorum Gönder