ARPA ŞEHRİYE PİLAVI




Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


Yapılışı

Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.

Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.

Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 - 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.

Karıştırarak servis yapın.


Afiyet olsun...
Yorum Gönder