Mangal Sezonu... 2. Bölüm



Önce tavuk pişirecekseniz, ete geçmeden önce ızgarayı temizlemeyi unutmayın. Tavukla eti asla bir arada pişirmeyin, hatta temas bile ettirmeyin. Çünkü temas halinde ortaya çok zararlı bakteriler çıkar. Bu yüzden önce limon ya da soğanla ızgarayı silmek gerekli. Tavuk daha düşük ateşte, et ise yüksek ateşte pişmeli. Çok çabuk bakteri üreten tavuğu 80-90 derecede iyice pişirmelisiniz; eti ise orta ateşte içi pişene kadar bekletmek yeterli.

Pişme derecesini anlamak için parmak kullanın !

Etin en ideal pişme derecesini anlamak için, baş parmağınızı orta parmağınızla birleştirin. Başparmağın altındaki o yuvarlak kısma dokunun. O yumuşaklıkla etin yumuşaklığı aynı olursa, bu orta pişmiş demektir ve en idealidir. Eğer işaret parmağıyla aynı şeyi yaparsanız az pişmiş; yüzük parmağıyla yaparsanız çok pişmiş demektir. Ancak çok pişirmek etin suyunun kaçmasına sebep olur.


 Mangal nasıl temizlenir ?

*
Mangal bittiğinde bir bıçak yardımıyla ızgara teli sıcakken temizlenirse üzerine yapışmış artıklar daha kolay çıkar. 

 *Ilık iken cam sil ile temizleyin veya ılık iken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz.


Devam edecek...



Yorum Gönder