Kayıslı Tarte Tatin

MALZEMELER:

500 gr kuru kayısı  
100 gr toz şeker 
2 yemek kaşığı soğuk su 
20 gr tereyağı 
1 paket vanilya 
500 gr milföy hamuru

YAPILIŞI:  

 Fırını 180 dereceye ayarlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocağı kısarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. 26 cm’lik tart kalıbının tabanına karameli yayın.  Kuru kayısıları aralık bırakmadan karamelin üzerine yerleştirin. Milföy hamurlarını birleştirip merdane ile kalıba uygun boyutta açın ve kayısıların üzerine kapatın. 25 dakika ya da kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı servis tabağına ters çevirerek tatlıyı tabağa alın. Yanında çırpılmış krema veya dondurma ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder