Çilekli Ekler....


Malzemeler:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 su bardağı un
2 yumurta
1 yumurta akı
 
Kreması için:
 
3 yemek kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
 
Kalıbı yağlamak için: 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı

Ara katı için:
500 gr. cilek
 
 Üzeri için
1 çay bardağı pudra şekeri

Tenceremize su ve tereyağ’ımızızı alıp kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1 tutam tuz ve unumuzu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Hamurumuz toparlandıktan sonra 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada kremamız için tereyağ’ımız hariç diğer malzemeleri tenceremize alıyoruz. Karışım muhallebi kıvamına gelen dek pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra tereyağ’ımızı da ekleyip mikserle çırpıyoruz ve kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan hamurumuzun içine yumurta akımız ve yumurtalarımızı ekleyerek  mikserle yumurtaları hamura iyice yediriyoruz. İlk önce hamurumuz parça parça olmuş gibi gözükecek size ama yumurtalarımızı yedirdikçe yapışkan bir hamur görüntüsü alacak bu noktada karıştırmayı bırakabilirsiniz.Tepsimizi 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp, düz uç takılmış bir sıkma torbasına hamurumuzu koyarak 10’ar cm.lik parçalar halinde uzun uzun hamurumuzu sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlarımız iki katına çıkıp kızarana kadar pişiriyoruz. Hamurlarımız soğuduktan sonra yatay olarak kesip iki parçaya ayırıyoruz. Arasına krema doldurup çilekleri diziyoruz. Eklerin kapağını kapatıp üzerine pudraşekeri serpip servis edebilirsiniz.
 
Püf Noktası !!!
 
*Ekler pasta hamurumuz aynı zamanda profiterol için kullandığımız hamurdur. Bu hamuru gereğinden önce fırından çıkartırsanız çökme yapabilir. Bu nedenle pişirme çok önemlidir. Benim size tavsiyem hamurunuzun kızardığını gördükten sonra altını kapatın ve soğumadan asla fırından çıkarmayın. Bu
şekilde çökmenin önüne geçersiniz ve servisten hemen evvel krema ve çileklerimizi içine dizin. Aksi takdirde krema hamuru yumuşatabilir ve çilekler de bekledikçe sulanabilir.
Yorum Gönder