PEYNİR FONDÜ


















MALZEMELER:  

250 gr dil peyniri
300 gr kaşar peyniri
250 gr gravyer peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 küçük kutu bira
1/4 çay kaşığı karabiber
2 yk un 

 Ekmek (lokma lokma doğranmış, her lokmada kabuk da olmalıdır)

YAPILIŞI:
 

Peynirler, un, tuz ve karabiber karıştırılır. Fondü kabının veya kalın bir tavanın dibine ve kenarlarına sarımsak sürülür, içine bira konup hafif ateşte ısıtılır. Biranın kaynamamasına özellikle dikkat etmelidir. Peynirli karışım biraya her defasında birer bardak olmak üzere katılır ve karıştırılır. Tekrar peynir koymadan önce tavadakinin erimiş olması gerekmektedir. Son katılan peynir erir erimez servis yapılır. Sofrada yenirken de altından hafif bir alevle ısıtılması gerekir. Fondü yemek için uzun saplı bir çatala bir lokma ekmek batırılır ve peynire banılır. 
Yorum Gönder