HOŞ GELDİN 2013



2012 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2013 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamınızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep sizinle olsun. Yeni yıl size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. 
 Mutlu Yıllar! 
@yseden

HİNDİ DOLMA

Malzemeler:


Hindi için:
- 1 adet bütün hindi
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarmısak
- kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, karabiber

İç pilavı için:
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım paket tereyağ
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

 Kuru soğanı ve  sarmısakları bir kaba rendeyin. İçerisine baharatları ekleyip  hindiye sürün. İyice  yedirin ve iki saat bekletin !

İç pilavı hazırlayın :  Yarım paket tereyağ içinde ince doğranmış bir adet soğanı kavurun. Çam fıstıklarını ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Üzerine bir çay kaşığı karabiber, tarçın, kuş üzümü, tuz, bir tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Biraz daha kavurup üzerine 1.5 bardak sıcak su ekleyin. 20 dakika kadar kaynatın ve pilavi demlenmeye bırakın. 
Hindinin içersine demlenen iç pilavi doldurun ve hindiyi dikin. Tepsinin yarısına kadar su koyup fırına verin ve 4 saat kadar fırında pişirin. Arada sırada  suyundan üzerine gezdirin ki hindi kurumasın.
Ayrıca Hindi kızardıktan sonra içinin de iyi pişmasi için üzerini folyo ile kaplayıp bir süre daha fırında tutabilirsiniz. Böylece hindiniz yanmayacaktır.

Afiyet olsun...

Krep Çorbası






Havalar iyice soğudu, biz güneyde bulunanlar bile bunu hisseder olduk. Bu soğuk günelrde içinizi ısıtacak enfes bir çorba tarifi paylaşmak istedim. Kökeni Avustrurya ya dayanmaktadır.


Malzemeler:  

1 yumurta

50 ml (1/4 su bardağı kıt) süt
30 gram (2 yemek kaşığı) un
500 ml (2 su bardağı) et suyu
kızartnak için margarin 
Kıyılmış maydanoz ve / veya frenk soğanı

Hazırlanışı: 

Yumurta, süt ve unu boza kıvamında bir hamur yapmak için çırpın.
Orta sıcaklıkta ısıtılmış  küçük bir tavada ve 2  çay kaşığı yağ koyun ve hamurdan bir kepçe alarak krepleri pişirin.
Bu arada et suyunu ısıtın.
Krep bittiğinde, rulo yapıp ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş krepleri tabağa alın ve üzerine çorbayı ilave edin, son olarak kıyılmış yeşillikleri ekleyin.

:Afiyet olsun...



Yeni web sayfam ve hobim



Yeni web sayfamı sizlere tanıtmak istiyorum:


Ayşenin Bebek Bezi Pastaları

Umarım hoşunuza gider ve sevdiklerinize de tavsiye edersiniz...

Sevgiler..


24Kitchen Türkiye’nin 24 saat Yayın Yapan ilk Yemek Kanalı Yakında Yayında



Bir lifestyle kanalı olarak konumlanan 24Kitchen, modern, stil sahibi, sağlıklı ve eğlendirmeyi hedefleyen bir yemek kanalı. 25-40 yaş arası, sadece yemek yapmayı değil, keyifle yemek yemeyi, sağlıklı beslenmeyi, ailesi ve arkadaşları ile birlikte masa başında vakit geçirmeyi seven, kısaca yemek ile ilgili konulardan zevk alan tüm kadın ve erkek izleyicileri hedefliyor. İçeriği, aşçıları, grafikleri, tarzı, her yanıyla çok modern bir kanal. 

Kanalda yapılan tüm yemekler sağlıklı ve kolay yapılabilir yemekler. Aşçıları ise dünyaca ünlü, yetenekli, sıcak ve ilham verici. 

İlk olarak Amsterdam’da yayına giren kanal kısa sürede çok büyük bir başarı gösterdi ve yayınlandığı platformun en çok izlenilen kanalı haline geldi. Şimdi ise başarısını tüm dünyada kanıtlıyor.
Kanalın içeriği oldukça zengin, Jamie Oliver ve Anthony Bourdain’in hiçbir yerde yayınlanmamış en yeni programları dahil tüm programlarının yanı sıra dünya çapında ses getirmiş birçok başarılı aşçının programları exclusive olarak 24Kitchen’da yayınlanacak. Jamie Oliver’ın “Dünyanın En İyi Yemek Kanalı” olarak nitelendirdiği 24Kitchen Jamie’nin 15 Dakikalık Yemekleri, Jamie’nın İngilteresi, Jamie ile Evde, Anthony Bourdain ile Lezzet Durakları, Lorraine Pascale ile Pratik Yemekler, Lezzetli Bayan Dahl ve Amsterdam asıllı başarılı şef Rudolf van Beek ile Hayatın Tadı gibi kaliteli yemek programlarının tek adresi olacak.

 Kanal 12.12.2012 tarihinde D-Smart ve Teledünya üzerinden yayınına başlayacak.

netten alıntıdır

Elmalı Tarte Tatin


Çok değerli Mutfak Sırların dan aldığm tarfi harika oluyor çay saatinde...

Malzemeler:

5 adet iri sert elma
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
6 yaprak milföy

Servis için:
Krema

Yapılışı:

Elmaların kabuklarını soyun, 6 parçaya bölerek çekirdeklerini çıkartın.
Tereyağını fırına girebilecek bir tavaya alıp üzerine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte karıştırın.
Tereyağı ve şeker karışımının üzerine elmaları fotoğraftaki gibi dizin. Elmalar suyunu salıp karamelize oluncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Pişen elmaları ocaktan alın ve tava içinde soğumaya bırakın.
Milföyleri buzdolabından çıkarın ve çözülmeye bırakın. Hafifçe unladığınız tezgahta hafifçe üst üste getirerek tava boyutunda açın.
Soğuyup el değecek hale gelen elmaların üzerine milföyü yayın ve kenarlarını düzeltin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında milföy kızarıncaya kadar pişirin. Milföy kızarınca fırından alın (tavayı tutarken kesinlikle fırın eldiveni kullanın) ve soğumaya bırakın.
Tavanın büyüklüğünde bir tabağı tavanın üzerine koyun ve tavayı ters çevirerek tartı tabağa alın.
Tartı sıcak çevirmek istemiyorsanız (ki bu biraz zor) soğuduktan sonra elmaların tavada kalmaması için hafifçe ısıtarak çevirin ve krema ile servis edin.