Tavuk Haşlama


 Kışın vazgeçilmez tadı, grib ve soğuk algınlığına deva...


Malzeme:
 
1 kg parça tavuk eti,
1 adet havu,

1 adet büyük boy patates,
1 sb bezelye
1 adet iri soğan,
yarım demet maydanoz,
3-4 adet tane karabiber,
tuz,

Hazırlanışı:
Havucu yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Patat
esleri  iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin. Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerine biriken köpükleri alın. Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin. Ateşi kısıp, yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler:
500 gr tavuk eti (göğüs, kalça ya da but)
2 adet orta boy havuç
2 Adet orta boy patates
1 adet iri kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın. Soğanı soyup bütün halde bırakın.
2- Tavuk parçalarını soğanı birlikte tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin.
3- Tereyağını ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlayın. Tavukların içinden soğanı alın. Havuçları ekleyerek 10 dakika daha haşlayın.
4- Son olarak tencereye patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
5- Patatesler haşlanınca yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak servis yapın.


Devamı için: http://mutfaksirlari.com/tavuk-haslama.html#ixzz2DSU7CS2e

Vişne Reçelli Bademli Kurabiyeler





Malzemeler
Vişne Reçeli

1 adet yumurta
100 gr tereyağı
150 gr margarin
2 yemek kaşığı öğütülmüş tuzsuz badem
½  çay kaşığı tuz
½  su bardağı toz şekeri
1 yemek kaşığı vanilin
3 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
½ çay bardağı pudraşekeri

Yapılışı
Yumurta, tereyağı ve margarini birbirlerine iyice yedirin. Üzerine badem, tuz, toz şeker ve vanilini ilave edip karıştırın. Un, hamur kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun.  Hamuru ikiye bölün. Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kalpli kalıpla hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Diğer yarısının ortasını ufak kalp  bir kalıp ile çıkartın. Tepsiye aldığınız hamurların üzerine ortalarında kalp çıkarttığınız hamurları koyun. Yapışmaları için üzerlerine hafifçe bastırın.  180 derece'deki fırında 15–20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri ılımaya bırakın ve üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilıdıktan sonra ortalarına birer çay kaşığı  Vişne Reçeli koyun. 

Afiyet olsun...

AŞURE GÜNÜ



Blog dünyamızda çok güzelve farklı birçok tarif yayınlayacağından dolayı değişiklik olsun diye aşure günü hakkında biraz bilgi vermek istedim...

Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kuran-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Bugün gerçekleşen olaylar rivayetlere göre şöyledir..
1. Allah Hz. Musa’ya (a.s.) aşura gününde bir mucize ihsan etmiş denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.
2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağı’nın üzerine aşure gününde demirlemiştir.
3. Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından aşure günü kurtulmuştur.
4. Hz. Âdem’in (a.s.) tövbesi aşura günü kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf (as) kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşura günü çıkarılmıştır.
6. Hz. İsa (as) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir.
7. Hz. Davud’un (a.s) tevbesi o gün kabul edilmiştir.
8. Hz. İbrahim’in (a.s.) oğlu Hz. İsmail (as) doğmuştur.
9. Hz. Yakub’un (a.s.) oğlu Hz.Yusuf (as)’ın hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.
10. Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur. (bk. Sahih-i Müslim Şerhi 6:140)

Hazret-i Hüseyin, 10 Muharremde şehid edildi. O yüce imamın şehid edilmesi, elbette bütün müslümanlar için büyük musibet ve üzüntüdür. Hazret-i Ömer, Hazret-i Osman, Hazret-i Ali ve Hazret-i Hamza’nın şehid edilmeleri de, böyle büyük musibet ve üzüntüdür. Fakat, Peygamber efendimiz, Hazret-i Hamza’nın şehid edildiği günün yıldönümlerinde matem [yas] tutmadı. Matem tutmayı da emretmedi. Matem yasak olmasaydı, herkesten önce Peygamber efendimizin ölümü için matem tutulurdu. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Matem tutan, ölmeden tevbe etmezse, kıyamette şiddetli azap görür.) [Müslim] (İki şey vardır ki, insanı küfre sürükler. Birincisi, birinin soyuna sövmek, ikincisi, ölü için matem tutmaktır.) [Müslim]

Aşura günü duası: “Bugün, iyi bir gündür. Allah, İsrailoğulları`nı Firavun`un zulmünden bugün kurtarmıştır. Musa (a.s.) Allah`a şükür için bugünde oruç tutmuştur. Biz de tutarız dediler. Hz. Peygamber; “Biz Musa`nın sünnetine sizden daha yakınız.” dedi ve o gün oruç tuttu ve ashabına da tutmalarını emir buyurdu. (Buhârî, Savm, 69; Tecrîd-i Sarih, VI, 308, 309)


KAYNAK: netten alıntıdır...

Kestane Kebap




Kışın vazgeçilmez lezzeti Kestane, peki nelerdir Kestanenin faydaları : 

* Meyvesi, kasları kuvvetlendirir.
* Vücuda kuvvet ve enerji verir.
* Cinsel gücü arttırır.
* Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
* Hastaların iyileşmelerini hızlandırır.
* Kandaki kolesterol oranını düşürür.
* Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır.
* Varis ve basur şikâyetlerini azaltır.
* Karaciğere ve mideye de faydalıdır.
* İshali keser.
* Kabuklarının suda kaynatılması ile hazırlanan ilaç; ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır.


Kestane  Kebabı:

Kestanelerinizi güzelce yıkayın. Üzerlerine artı şeklinde çizikler atın ve ılık suda yaklaşık 40 dk kadar bir süre bekletin. Bu arada fırını ızgara tarafina getirip ısıtın.Kestaneleri fırın tepsisine dizip fırının orta katına koyun. 15 dakika sonra maşa yardımı ile kestanelerin diger taraflarını çevirin. 10 dakika sonrafırından çıkarıp, 10 dakika kadar ılımaya bırakın. Kabuklari soyup afiyet ile yiyin.

Yeni Hobim !!!



Merhaba,

yoğun bir ilkbahar, yaz ve sonbahar dan sonra işt yine buradayım, size son uğarşım olan ve blog açıp yayınladığım hediyelik bebekbezipastalarını tanıtmak istiyorum

www.bebekbezipastalarim.blogspot.com

Yeni tarifler en kısa zamanda eklenecektir.