Krep Çorbası






Havalar iyice soğudu, biz güneyde bulunanlar bile bunu hisseder olduk. Bu soğuk günelrde içinizi ısıtacak enfes bir çorba tarifi paylaşmak istedim. Kökeni Avustrurya ya dayanmaktadır.


Malzemeler:  

1 yumurta

50 ml (1/4 su bardağı kıt) süt
30 gram (2 yemek kaşığı) un
500 ml (2 su bardağı) et suyu
kızartnak için margarin 
Kıyılmış maydanoz ve / veya frenk soğanı

Hazırlanışı: 

Yumurta, süt ve unu boza kıvamında bir hamur yapmak için çırpın.
Orta sıcaklıkta ısıtılmış  küçük bir tavada ve 2  çay kaşığı yağ koyun ve hamurdan bir kepçe alarak krepleri pişirin.
Bu arada et suyunu ısıtın.
Krep bittiğinde, rulo yapıp ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş krepleri tabağa alın ve üzerine çorbayı ilave edin, son olarak kıyılmış yeşillikleri ekleyin.

:Afiyet olsun...



Yorum Gönder