Tavuk Haşlama


 Kışın vazgeçilmez tadı, grib ve soğuk algınlığına deva...


Malzeme:
 
1 kg parça tavuk eti,
1 adet havu,

1 adet büyük boy patates,
1 sb bezelye
1 adet iri soğan,
yarım demet maydanoz,
3-4 adet tane karabiber,
tuz,

Hazırlanışı:
Havucu yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Patat
esleri  iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin. Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerine biriken köpükleri alın. Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin. Ateşi kısıp, yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler:
500 gr tavuk eti (göğüs, kalça ya da but)
2 adet orta boy havuç
2 Adet orta boy patates
1 adet iri kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın. Soğanı soyup bütün halde bırakın.
2- Tavuk parçalarını soğanı birlikte tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin.
3- Tereyağını ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlayın. Tavukların içinden soğanı alın. Havuçları ekleyerek 10 dakika daha haşlayın.
4- Son olarak tencereye patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
5- Patatesler haşlanınca yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak servis yapın.


Devamı için: http://mutfaksirlari.com/tavuk-haslama.html#ixzz2DSU7CS2e
Yorum Gönder