Domates soslu ton balıklı makarna


Malzemeler:
1 demet taze fesleğen
15 adet kapari
5 tane domates
2 çorba kaşığı  kadar sıvıyağ
1 tane acı  sivri biber
1 paket makarna
1 kutu ton balığı  konservesi


1 tk toz şeker
2 tane kuru soğan
2 diş  kadar sarımsak
Karabiber ve tuz
 HAZIRLANIŞI:
Makarnayı  tuzu ilave edilmiş  bol kaynar suda dilediğimiz dirilikte haşlayıp süzelim.  Diğer taraftan Soğanları  ince ince doğrayalım ve bir tavaya yağ  koyup soğanları  ilave ederek kavuralım.  Soğanlara sarımsak ve kabukları  soyulup ince ince doğranmış  olan domatesleri ilave ederek kapağı  örtülü  bir şekilde kısık ateşte 10 dakika kadar bir süre pişirelim.  Pişirdiğimiz sosa toz şekeri,  karabiber ve tuzu katıp karıştıralım.  Taze fesleğen yapraklarını  alıp şerit şeklinde keselim. Ton balığı  konservesinin fazla yağını süzüp ufalayalım.  Daha sonra pişirdiğimiz domatesli sosun içine koyup karıştıralım ve ardında çekirdekleri çıkartılmış  yeşil   zeytinleri  ve kaparileri ilave edelim.  Ton balıklı  ve domatesli sosu haşlayıp süzdüğümüz makarnanın üzerine dökün. 

Haşhaş Tohumlu Rulo

Haşhaş, tarcın ve vanilya aroması olan bir çörek. Çay saatleri için idealdir.


Malzemeler:

400 gr un
130 ml süt
100 gr margarin
100 gr toz şeker
1 küp yaş maya
2 adet yumurta
tuz

İç Harcı için:

300 gr haşhaş
300 ml süt (ılık)
20 gr tozşeker
1 pkt vanilya
1 yk bal 
1 yk tarçın 

Hazırlanışı:

Şeker ve mayayı ılık süt ile eritin. Bir kapta havuz şeklinde koyduğumuz unun ortasına mayalı karışımı koyup, margarini ekleyip sert bir hamur elde edin. İki katı olana kadar mayalandırın sonra kalan malzemeleri ilave edip tekrar 30 dk. mayalandırın.





İçi için Bal, toz şeker, vanilya ve tarçını sütle ısıtın. Devamlı karıştırarak haşhaş tohumunu ekleyip pişirin. Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru bir merdane ile diktörgen şeklinde açın. Üzerine soğumuş iç dolguyu sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 50 dk pişirin.

Afiyet olsun

Elmalı Tarte Tatin (Adım adım tarif)


Kışın en güzel meyvelerinden olan elma ile yapılan Tarte Tatin tarifini vermek istiyorum. Daha kolay anlaşılması için adım adım anlattım ve fotoğraflar ile görsellik verdim, umarım beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

Malzemeler:

200 gr un, 125 gr pudra şekeri, 1 tutam tuz, 100 gr soğuk tereyağı , 1 yumurta, 750 gr ekşi elma, 1-2 yemek kaşığı limon suyu



Adım 1:


Hamur için:  200 gr un,  3 çorba kaşığı pudra şekeri, tuz, tereyağı (küçük parçalar halinde ), yumurta ve 2 yk soğuk ( buz gibi) suyu , el mikseri ile karıştırın.  Daha sonra hızlı bir şekilde elinizle yoğurun. Bir top gibi şekil verin folyoya sarın ve  yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

 Adım 2:


Bu arada, elmaları soyun  ve tohumları çıkarın ve dilimler halinde kesin, elma sonra kahverengi dönmesini önlemek için limon suyu serpin.

Adım 3:


125 gr pudra şekeri ve 5 yemek kaşığı suyu fırına dayanıklı kaba alın ve altın rengini alana kadar karamelize edin . 

Adım 4:



Karamelize şekere tereyağını ilave edin.

5. Adım:

 

Elma dilimlerini karamele daire şeklinde dizin 3-4 dakika kısık ateşte pişirin . Daha sonra  fırını ( 200 ° C ) ayarlayın.

Adım 6:


Hamuru biraz un (25-26 cm çapında) ile açın ve merdanenin üzerine rulo şeklinde sarın.

Adım 7:


Elmaların üzerine rulo hamuru serin ve 30-35 dakika sıcak fırında pişirin.

Adım 8:


Tarte Tatini  5-8 dakika kalıpta soğutun için karamelin donması için. Daha sonra ters çevirip Tarte Tatini kalıptan çözün ve servis yapın.

Afiyet olsun...







Kahvaltılık Ekmekcikler

Son zamanlarda takı işine çok daldım, yemek tariflerimi hep bir yana atıyorum sonra yayınlarım diye, ama biraz da yemek tarifi yayınlamak gerek. Bu sabah haftasonu yapmayı sevdiğim kahvaltılık ekmekciklerin tarifini vermek istedim. Hamurunu ve mayalanmasını ekmek makinasında yapıyorum. Tabii elde yoğuracak olanlar mayalanma süresini uzatabilir veya hamuru bir gece öncesinden hazırlayabilirler.


İnanın cumartesi veya pazar sabah kahvaltısında sıcacık ekmekler enfes oluyor... :)))






Malzemeler 6 adet içindir:


250 gr un
125 ml lılk süt (yada su)
5 gr maya
1 yk kaşığı bal ( yada toz şeker)
5 gr tuz


Hazırlanışı:


Ben bütün malzemeleri sıvılar ilk koyarak makinamın pişirme tavasına koyuyorum ve hamur programını çalıştırıp, mayalanma işlemi bittikten sonra tekrar elle yoğurup orta boy bezeler yapıp önceden ısıtılmış  220 derecede fırında 15-20 dk üstleri kızarana kadar pişiriyorum.


Eski usulde yani elde yoğuracak olanlar;  un, tuz, maya, süt ve balla yumuşak bir hamur hazırlayıp üzerini streç folyo ile kaplayıp bir gece yada en az 5-6 saat mayalandırın. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler yapin. 20-30 dakika tepsidede mayalandırın ve 220 derecede 15-20 dakika pişirin.

Kış Takılarım 2. Seri

2011-2012 sonbahar - kış  için yaptığım takı modellerine aşağıdaki linke tıklayarak bakabilir ve alabilirsiniz...

http://www.pasaj.com/dukkan/ayseden