Cassata Pastası (Sicilya)


Malzemeler:
3 adet hazır pasta tabanı

Kreması için:
160 gr portakal, kiraz, incir (Meyve şekeri)
500 gr ricotta peyniri
100 gr toz şeker
50 gr bittet çikolata
1 çay k. toz vanilya
2 adet yumurta
150 gr çırpılmış krema
1 adet limo kabuğu
280 gr pudra şekeri
1 çk limonsuyu
yeşil gıda boyası
2 çorba  portakal likörü
süt

Sicilya Mutfağından Örnekler: PATLICAN CAPONATA

Birçok açıdan eşsiz olan Sicilya Roma İmparatorluğu döneminde
yumuşak buğday tedarik eden ambar görevindeydi. Yoksul Sicilyalılar tarımla uğraşırdı. Sicilya mutfağı 14 yy dan 18 yy a kadar tereyağını daha çok kullanmışıtır. Daha sonra Zeytinyağına daha çok önem vermiştir.