PANE DEI MORTI (ÖLÜLERİN EKMEĞİ)

Bu tarif Lombardiya İtalyadan...
Kasım ayında Ruhlar Gününde ölen kişiler anılır ve özellikle o güne özel yemekler yapılır işe te "pane dei morti" onlardan biri.




FINDIK EZMELİ MİLFÖY

Bu tarif tarafımdan tamamen uydurularak yapılmıştır ve artık akşamları çayın yanında bir vazgeçilmez olmuştur.


PORCİNİ MANTARLI RİSOTTO


Risotto Napoli'de doğdu. Ancak dünyaya Milano üzerinden nam saldı. Napoliler risotto pirinçini daha çok ilaç yapımında kullandı. Milanolular ise eşsiz safranla birleştirerek bildiğimiz risottoyu buldular. "Risotto alla Milanese" hikayesi şöyle anlatılır:


1574 senesinde Milano'daki ünlü Duomo katedrali inşasında görevli cam işçilerinden biri, bir başka camcının kızı Valerio Fiandra ile evlenecektir. Damadın lakabı cam işlemelerinde altın yaldız kullanmayı çok sevmesinden ötürü İtalyanca'da safran anlamına gelen Zafferano idi.

BALLI TAVUK KANADI

Tavuk kanat, oldum olasıya çok severim, mangalda, fırında, ızgarada..., ballısını bundan yaklaşık 10 yıl önce

Mona Titti Boutique Restaurant 

da yemiştim ve tadı damağımda kalmıştı. Zaten bal cenneti marmaris de yaşıyorum o günden bu yana evde yapar oldum. Ev halkı da onayladı ve enfes oluyor... Benim küçük paşa ise bayılıyor.



Küçük bir püf nokta: bal olarak Çam balı kullanılmasını tavsiye ederim daha lezzetli oluyor !!!