Haşhaş Tohumlu Rulo

Haşhaş, tarcın ve vanilya aroması olan bir çörek. Çay saatleri için idealdir.


Malzemeler:

400 gr un
130 ml süt
100 gr margarin
100 gr toz şeker
1 küp yaş maya
2 adet yumurta
tuz

İç Harcı için:

300 gr haşhaş
300 ml süt (ılık)
20 gr tozşeker
1 pkt vanilya
1 yk bal 
1 yk tarçın 

Hazırlanışı:

Şeker ve mayayı ılık süt ile eritin. Bir kapta havuz şeklinde koyduğumuz unun ortasına mayalı karışımı koyup, margarini ekleyip sert bir hamur elde edin. İki katı olana kadar mayalandırın sonra kalan malzemeleri ilave edip tekrar 30 dk. mayalandırın.





İçi için Bal, toz şeker, vanilya ve tarçını sütle ısıtın. Devamlı karıştırarak haşhaş tohumunu ekleyip pişirin. Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru bir merdane ile diktörgen şeklinde açın. Üzerine soğumuş iç dolguyu sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 50 dk pişirin.

Afiyet olsun

Yorum Gönder