Sicilya Mutfağından Örnekler: PATLICAN CAPONATA

Birçok açıdan eşsiz olan Sicilya Roma İmparatorluğu döneminde
yumuşak buğday tedarik eden ambar görevindeydi. Yoksul Sicilyalılar tarımla uğraşırdı. Sicilya mutfağı 14 yy dan 18 yy a kadar tereyağını daha çok kullanmışıtır. Daha sonra Zeytinyağına daha çok önem vermiştir.



Patlıcanlı Caponata


Malzemeler:

200 gr domates
4 adet patlıcan
1 adet büyük soğan
2 adet kereviz sapı
100 gr kapari
100 gr siyah zeytin (çekirdiği çıkarlımış)
200 gr közlenmiş biber
tozşeker
tuz, karabiber
zeytinyağı
beyaz sirke

Hazırlanışı:

Patlıcanları küp küp doğrayıp acının alıması içi bir süre tuzlu suda bekletin. Duruladıktan sonra  az yağla  kahverengileşene kadar kızartın. Domatesleri küp doğrayın, soğanı ve kereviz sapını ince doğrayıp zeytinleri ikiye bölün. Bir tecerede biraz zeytiyağını ısıtıp soğanları ve kerevizi soteleyin, domateleri ilave edin ve yaklaşık 15 dk kaynatın. Daha sonra patlıcan, zeytin, közlemiş ve küp küp doğranmış biberi ve kaparileri ekleyin. Üzerine zeytniyağı, tozşeker ( bir fiske), sirke, birer tutam olmak üzere tuz ve karabiber ilave edin. Karıştırın kapağı kapatın ve çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak 40 dk pişirin. Tencere soğuduktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder