Cassata Pastası (Sicilya)


Malzemeler:
3 adet hazır pasta tabanı

Kreması için:
160 gr portakal, kiraz, incir (Meyve şekeri)
500 gr ricotta peyniri
100 gr toz şeker
50 gr bittet çikolata
1 çay k. toz vanilya
2 adet yumurta
150 gr çırpılmış krema
1 adet limo kabuğu
280 gr pudra şekeri
1 çk limonsuyu
yeşil gıda boyası
2 çorba  portakal likörü
süt

Hazırlanışı:

Krema için meyve şekerlerini ve bitter çikolatayıince doğrayın. Ricotta peynirini tozşeker, krem şanti, vanilya, çırpılmış yumurta, rendelenmiş limo kabuğu ile karıştırın. Meyve şekerlerini ve çiklolatayı yavaşça karışıma ilave edin buzdolabında bekletin. Pastayı hazırlamadan önce glazürü hazırlayın. Pudra şekeri, limon, süt ve gıda boyasını karıştırıp yumuşak sürülebilir bir karışım elde edin. Kayısı reçelini 1 çorba kaşığı likör ve 1 çorba kaşığı su ile ısıtın. ilk pata tabanını reçel ile ıslatın, üzerine ricotta karışımını sürün. İkinci pandispanyaya yine reçel sürün ters çevirip kapatın ve üzerine ricotta kreması sürün. Üçüncü pasta tabanınakayısı reçelinden sürün ve üstünü glazür ile kaplayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin ve meyve şekerleri ile süsleyin.

Afiyet olsun...
Yorum Gönder