PANE DEI MORTI (ÖLÜLERİN EKMEĞİ)

Bu tarif Lombardiya İtalyadan...
Kasım ayında Ruhlar Gününde ölen kişiler anılır ve özellikle o güne özel yemekler yapılır işe te "pane dei morti" onlardan biri.




Malzemeler:

250 gr un
500 gr bisküvi
300 gr tozşeker
100 gr kuru üzüm
100 gr kuru incir
 60 gr portakal kabuğu şekerlemesi
4 adet yumurta akı
3 yk tatlı-sert beyaz şarap (isteğe bağlı)
1/2 pkt kabartma tozü
pudra şekeri
tarcın
100 gr soyulmuş badem

Hazırlanışı:

Kuru üzümleri ılık suda 15 dk bekletip yumuşatın. Bademleri ufak doğrayın. Ayrı bir yerde bisküvileri ufalayıp kuru incirleri ve portakla kabuğu şekerlemelerini doğrayın. Un, badem, tozşeker, inciri,bisküzi,kabartma tozu, tarcın, portakal kabuğu şekerlemesi ve kuru üzümlerikarıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını cırpın ve bu karışıma ekleyin. "Şarap ilave edin" ellerinizle yoğurun ve mekik şeklinde form verin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiyedizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kuruyuncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğutun ve üzerlerine kakao ve pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun...

Not: Ekmekleri yaklaşık 15-20 gün kapalı bir kavanozda saklayabilirsiniz.
Yorum Gönder