FINDIK EZMELİ MİLFÖY

Bu tarif tarafımdan tamamen uydurularak yapılmıştır ve artık akşamları çayın yanında bir vazgeçilmez olmuştur.



Malzemeler:

8 yaprak milföy
1 yumurta sarısı
8 tk fındık ezmesi
üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı:

Fırını 200 dercede önceden ısıtın. Tepsiye yağlı kağıdı serin. Buzu çözülmüş milföylerin ortasına birer tatlı kaşığı fındık ezmesi yerleştirin, ikie katlayın (katlama örenklerindeki en sağ gibi) kenarlarını çatalla  ezin ve üzerine bıcakla çentik atın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin veeee

Afiyet olsun...

Milföy hamuru katlama örnekleri:

Yorum Gönder