Etli Kabak Dolması

     
    Malzemeler:
    4 orta boy kabak
    1 domates
    1 soğan
    250 gr orta yağlı kıyma
    30 gr tereyağı
    1 çay bardağı pirinç
    Yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı salça
    1 kahve fincanı su
    Tuz, karabiber, dolma baharı 
     Hazırlanışı: 
Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. 
Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın. Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. 
Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın. Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. 
Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun...
Kaynak: Lezzet Dergisi




Izgara Kuzu Pirzola


Malzemeler:

250 gram dövülmüş kuzu pirzolası,
zeytinyağı,
kekik,
yeterince tuz.
Yapılışı:


Dövülmüş pirzolalar tuzlanır ve çukur bir tabağa sıralanır. Pirzolaların üzerine zeytinyağı dökülerek bir ya da iki gün buzdolabında bekletilir. Yağdan çıkarılan pirzolalar ısıtılmış ızgarada pişirildikten sonra üzerine serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun...

Fırında Kuzu But


Malzemeler:



1 kuzu but


1 kase arpacık soğan


7 diş sarımsak


4 patetes


3 domates


3 biber


biberiye


mercan köşk


tuz,tane karabiber


HAZIRLANIŞI:


1 kuzu kolu tencerye alın. Sarımsakları kuzu etin bazı bölümlerine yerleştirin.


4 adet taze patestesleri elma dilim şeklinde kesin. 3 adet domatesi ve biberleri de


doğrayın. Kuzu etinin üzerine kesilmiş olan patatesleri, domatesi, biberleri, arpacık soğanları ilave edin.


Üzerine biberiye, mercan köşkü, tuz, tane karabiberi de ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.

Afiyet olsun...

Kuzu Gerdan Haşlama

Malzemeler:



3 Parça Kuzu Gerdan


2 Adet Patates


2 Adet Havuç


6 Adet Küçük Soğan


3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı


1 Tatlı Kaşığı Tuz


6 Su Bardağı Kaynar Su


Hazırlanışı:


Parça etler yıkanacak, süzülecek.

Biberli Bonfile (Pepper Steak)



Malzemeler:



4 dilim dana bonfile
2 yk renkli tane karabiber
1 yk sirke
1/2 sb krema
2 yk tereyağı
1 tk kekik
2 çk tuz


Yapılışı:


Renkli biberlerin yarısını karabiber değirmeninizde çekip, 1 tatlı kaşığı kekik ile karıştırın. Bu karışımı etlerin önlü arkalı her tarafına iyice bulayın. Teflon tavanın içine 2 çorba kaşığı tereyağı koyun eritip, bonfileleri tavaya koyun. Kısık ateşte, ağzını kapatıp, suyunu bırakıncaya kadar iki taraflı pişirin. Bonfileleri maşa ile tavadan alıp, bir tabak içinde ağzına kapak kapatıp, sıcak olarak muhafaza edin.


Tavada kalan yağa 1 çorba kaşığı sirkeyi koyup, buharlaştırın. Arkasından kremayı ve kalan tane biberleri koyun. Sos koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Bonfileleri tekrar tavaya alarak üzerine tuz serpin, kapağını kapatarak kısık ateşte biraz daha pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...


Not: Ağızınızda dağılan yumuşacak bir et yemek istiyorsanız, eti pişirmeye başlamadan önce en az 1 saat soğuk sütte bekletip süzün ve tuzunu her zaman pişmesine yakın ilave edin.