Tarif Bul

En İyi Tarif Blogları

Kuzu Gerdan Haşlama

Malzemeler:



3 Parça Kuzu Gerdan


2 Adet Patates


2 Adet Havuç


6 Adet Küçük Soğan


3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı


1 Tatlı Kaşığı Tuz


6 Su Bardağı Kaynar Su


Hazırlanışı:


Parça etler yıkanacak, süzülecek.
Patates ve havuçlar soyulacak, uygun büyüklükte doğranacak. Soğanlar soyulacak ve bütün bırakılacak. 6 Su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Tencere’ye 3 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine parça etler ilave edilecek. Etler alt üst edilerek iki yüzeyi, hafif kızartılacak. Ardından 6 Su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken beyaz köpükler alınacak ve atılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 45 Dakika süre ile etler haşlanacak.



Süre bitiminde tencere’ye patates, havuç, soğan ve tuz katılacak, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapak kapatılacak ve tekrar en düşük ısı konumunda 45 Dakika süre ile kuzu gerdanınız pişirilmeye devam edilecek. Toplam 1.5 Saat pişirme süresi bitiminde kuzu gerdan haşlamanız servise hazır.
 
Afiyet olsun...
Yorum Gönder