Etli Kabak Dolması

     
    Malzemeler:
    4 orta boy kabak
    1 domates
    1 soğan
    250 gr orta yağlı kıyma
    30 gr tereyağı
    1 çay bardağı pirinç
    Yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı salça
    1 kahve fincanı su
    Tuz, karabiber, dolma baharı 
     Hazırlanışı: 
Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. 
Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın. Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. 
Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın. Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. 
Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun...
Kaynak: Lezzet Dergisi




Yorum Gönder