Biberli Bonfile (Pepper Steak)



Malzemeler:



4 dilim dana bonfile
2 yk renkli tane karabiber
1 yk sirke
1/2 sb krema
2 yk tereyağı
1 tk kekik
2 çk tuz


Yapılışı:


Renkli biberlerin yarısını karabiber değirmeninizde çekip, 1 tatlı kaşığı kekik ile karıştırın. Bu karışımı etlerin önlü arkalı her tarafına iyice bulayın. Teflon tavanın içine 2 çorba kaşığı tereyağı koyun eritip, bonfileleri tavaya koyun. Kısık ateşte, ağzını kapatıp, suyunu bırakıncaya kadar iki taraflı pişirin. Bonfileleri maşa ile tavadan alıp, bir tabak içinde ağzına kapak kapatıp, sıcak olarak muhafaza edin.


Tavada kalan yağa 1 çorba kaşığı sirkeyi koyup, buharlaştırın. Arkasından kremayı ve kalan tane biberleri koyun. Sos koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Bonfileleri tekrar tavaya alarak üzerine tuz serpin, kapağını kapatarak kısık ateşte biraz daha pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...


Not: Ağızınızda dağılan yumuşacak bir et yemek istiyorsanız, eti pişirmeye başlamadan önce en az 1 saat soğuk sütte bekletip süzün ve tuzunu her zaman pişmesine yakın ilave edin.
Yorum Gönder