Vanilyalı Dondurma

Sonbahar geldi ama bizim burada havalar hala harika bu yüzden ilk olarak klasik bir serinletici olan vanilayalı dondurma tarifini vermek istedim.



Malzemeler:

4 adet yumurta

1/2 sb toz şeker

1 bucuk sb süt

1 bucuk sb krema

1 bucuk çorba kaşığı vanilya aroması


Yapılışı:

Yumurta sarılarını şekerle birlikte bir kaseye koyun ve kuvvetlice uzun süre çırpın. Çelik bir tencerede sütü ısıtın ve kaynamaya başlayınca, içinde bir miktar sütü yumurtalı karışıma ilave edin ve bu karışımı tenceredeki süte boşaltın.

Kaynatmadan, karıştırarak yavaş yavaş pişirmeye devam edin, ta ki köpükler kayboluncaya ve karışım kaşığın arkasına yapışıncaya dek.

Bunu soğumaya bırakınve kremayla vanilya esansını ekleyip karıştırın.

Kapaklı bir kaba boşaltıp derin dondurucuda 3 saat bekletin.

Sonra bir kaseye alın ve dondurmanın üzerinde oluşan buz parçacıklarını eritmek için ezin. 2 saat daha derin dondurucuda bekletin. Tekrar çıkarıp buzları ezin ve 2 saat daha derin dondurucuda bekletin. Servisten 15dk. önce dondurucudan çıkarın.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder