Portakallı Çay

Vitamin C kaynağı bir içecek...

PORTAKALI ÖZETLERSEK:

Bileşimindeki etken maddeler

C vitamini
Karbonhidrat
Potasyum
Folik Asit
Bioflavin



Genel Faydaları:
Soğuk algınlığı, grip, kas incinmesi, kalp hastalıkları ve felçten korur,



Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller, ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, içerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, içerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.
Aynı zamanda, içerdiği potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da önler.


Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir.


Kabuklarında bulunan uçucu maddenin bazı kanser türlerinin tedavilerinde çok önemli iyileştirici bir madde olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


Özetle;portakalı ve diğer narenciye ürünlerini birer hayat iksiri olarak görmeli ve bütün yıl boyunca mutlaka bol tüketmelisiniz.

Malzemeler:


4 adet portakallı poşet çay
2 fincan sıcak su
yarım fincan limon suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
yarım fincan soğuk su
5 fincan limonata
ince portakal dilimleri
taze nane dalları

Poşet çayları bir demliğe koyun ve üzerine kaynamış suyu döküp karıştırın. 5 dk demlenmesi için bekleyin. İçinden poşet çayları çıkarın ve limon suyunu ilave edin soğumaya bırakın. Şekeri ve soğuk suyu küçük bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak orta hararetli ateşte, şekerler eriyinceye dek kaynatın.


Ara sıra karıştırarak 3 dk boyunca kaynatmaya devam edin. Tencereyi ateşten alın ve soğumaya bırakın.


Şekerli şurubu soğuk çay karışımına ekleyin, üzerini kapatınve en az 2 saat servise kadar buzdolabında bekletin.


Portakal dilileri ve nane ile süsleyip servis yapın.


Afiyet olsun...









Yorum Gönder