Mantarlı Çörek


Malzemeler:
2,5 sb un
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 çb ekşi krema (BKZ. ekşi krema tarifi)
1çay kaşığı tuz

Harç içn:
150 gr mantar
1 yk tereyağı
1 adet küçük soğan
1 çb haşlanmış pirinç
1 adet haşlanmış yumurta
2 yk kıyılmış maydanoz
2 yk kıyılmış dereotu
tuz, karabiber
1 adet yumurta (üzeri için)

Servis için:
Soya sosu

Hazırlanışı:
Yumuşamış tereyağıyla fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Unu, tuzu ve tereyağını karıştırın. Yumurta sarılarını ve ekşi kremayı ilave edin karıştırın, 1 yk su lave edin ve tekrar karıştırın. Bu karışımı unlanmış bir zemine alın ve yoğurarak pürüzsüz bir hamur formu verin.

Plastik bir kaba alın ve yklaşık 30 dk dinlendirin.

Mantarları doğrayın. Bir kızartma tenceresinde tereyağını eritin. Küp doğranan soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarları ekleyin 3 dk kadar pişirin. pirinçleri ilave karıştırın, maydanoz ve dereotunu ilave edin ve karıştırın. Bir kasyeye alın ve harcın soğumasını bekleyin. Haşlanmış yumurtayı doğrayın ileva edin ve tuz ile tadlandırın.

Hamuru hafifçe unlanmış bir zemin üzerinde incecik açın. Yuvarlak bir kalıp ile şekiller kesin ( su bardağı ağzı da olabilir) yaklaşık 20 adet. İç malzemeyi bir yk yardımı ile hamurların ortasına koyun ve kenarlarını kapatın ( yarım ay şeklinde) üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırın tepsisinde yaklaşık 30 dk dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede altın sarısı olana kadar pişirn. Soya sosu ile servis edin.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder