Kek Yapımı İçin Pratik Bilgiler


Güzel görünümlü kekler için:

  • Kek yaparken, tereyağı (margarin) ve şeker miktarının undan fazla olması,
    kekin çatlak ve ortasının çökük olmasına yol açar.
  • Meyveli kek yapacağınız zaman, meyveleri iyice kurulayıp unla karıştırdıktan sonra kek hamuruna ekleyin ve kek hamurunu çokiyi çırpın; çünkü iyi çırpılmamış kek hamurunun içindeki meyveler dibe çöker.
  • Kek pişirirken fırınkapağını sık sık açarsanız hem kekin ortası, hem de eğer meyveli pişiriyorsanız, içindeki meyveler dibe çöker. Bu sebeple keki pişirmeye orta ısıda başlamalı, sonra hafif ve en son daha hafif ısıda pişirme işlemi tamamlanmalıdır.
  • Yağlı kağıt çabuk yırtılmayan ve yanmaz bir kağıt türüdür. Özellikle kek pişirirken kalıba yağlı kağıt döşerseniz kekiniz kalıba yapışmaz ve daha çabuk pişer.
  • Keklerinizin daha çok kabarmasını istiyorsanız son karışımdan sonra bir su bardağı tonik ilave edin.
Yorum Gönder