Havuç Suyu Faydaları ve Elmalı Üzümlü Havuç Suyu Tarifi


Uzmanlar, havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici,
 mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor.

- Unutkanlığa ve erken bunamaya karşı yardımcıdır.

- Alzheimer’e karşı önleyici, durdurucu ve tedavi edici olarak kullanılır.

- Mide ve bağırsak kanamalarında çok faydalıdır.

- Mide yanması çekenler için etkilidir.

- Deri ve akciğer kanserini, kalp krizini önlemede yardımcıdır.
- İktidarsızlığa hem çözüm getiriyor hem de iktidarsızlığa karşı önleyici.

- Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını belirten uzmanlar kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirdiğini bildiriyor.



Malzemeler



3 Adet Elma
1 Adet Havuç
1 Salkım Çekirdeksiz Üzüm


Hazırlanışı


Meyveleri iyice yıkayın. Üzümleri tanelere ayırın, elmaların saplarını ve çekirdeklerini çıkarın (kabuklarını soymayabilirsiniz) havucu da soyun. İri dilimler halinde meyva sıkacağından geçirin. İster süzerek ister süzmeden ama hiç bekletmeden içiniz.

Afiyet olsun...
Yorum Gönder