Gnocchi Tarifi

Enfes bir İtlayan tarifi...





Malzemeler:


4 adet orta boy haşlanmış ve ezilmiş patates


1 yumurta


1sb un


1 çay kaşığı tuz


taze çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyun yumuşayıncaya kadar haşlayın.Sıcakken pres veya çatal yardımıyla ezin. Mutfak robotunda yapmayın püre kötü oluyor! Ilınınca ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kırın, baharatları ilave edin ve unun yavaş yavaş üzerine serperek yoğurmaya başlayın. Hamuru elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edebilirsiniz gerekirse un miktarını arttırn.Hamuru beş dakika dinlendirip dörde bölün ve 2 cm eninde uzun şeritler haline getirin.

Unlanmış zeminde şeritleri 1-2cm boyutlarında karelere kesin.Minik parçaları biraz oval olacak şekilde yuvarlayın bir kahvaltı çatalının tersini bastırarak izini çıkartın. Şekil verdiğiniz gnocchileri hafifçe unlanmış bir tepside bekletin.


Derin bir tencerede suyu kaynatın, biraz tuz ilave edip gnocchileri yavaşça suya bırakın mantı haşlar gib pişirin. Pişenler 2-3 dakika içinde suyun yüzeyine çıkacaklar. Delikli kepçe ile pişenleri tabaklara paylaştırın ve üzerine sızma zeytinyağı ilave edin.
 
Afiyet olsun...
Yorum Gönder