Elmalı Pay

Bence 5 çayının vazgeçilmez tarifidir elmalı pay...


Malzemler:

Hamuru İçin:
1+ 3/4 sb un
100 gr tereyağı
tuz
İç Malzemesi:
6 adet yeşil elma
yarım sb toz şeker
1 tk tarçın
3 yk kuru üzüm

Cila İçin:
süt
toz şeker

Hazırlanışı:

Fırını 200 dereceye ısıtın. Elmaları soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Şeker , tarcın ve kuru üzümü bir kasede karıştırın.

Unu bir tutam tuzla karıştırıp mutfak robotunun kasesine eleyin. Tereyağını ufak parçalar halinde kesip ilave edin ve unla iyice karıştırın.

7 yk kaşığı soğuk suyu azar azar ilave edin. Kasedeki hamuru elinize alın ve 5dk yoğurun. Hamuru şeffaf folyo ile sarıp buzdolabında 30 dk dinlendirin. Fırın kabınızı yağlayın. Hamurun yarısından fazlasını unlanmış tezgahta yuvarlak açıp, fırın kabının içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Elmları hamurun üzerine dizin ve üstüne tarcınlı şekeri serpiştirin. Kalan hamuru kapak yapmak için açın. Alttaki hamurun kalıptan taşan kenarlarını su ile ıslatın, üst kapağı yerleştirinve iki hamuru birbirine bastırarak yaptırın. İçinde oluşan buharın çıkabilmesi için hamura kesikin bıcakla birkaç yerinden kesik atın.

Üzerine süt sürüp toz şeker serpiştirin ve fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Afiyet olsun...


Yorum Gönder