Ekşi Krema


Avrupa mutfağında sık sık karışaltığımız meşhur ekşi krema ne yazık ki daha Türkiye ye giriş yapmadı en azından benim yaşadığım bölgede. Durum böyle olunca iş başa düştü ve araştırmalar sonucu iki tarife ulaştım.


Malzemeler:


250 ml süt


1 yemek kaşığı sirke


250 ml krema


250 ml süte 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin . Karıştırın ve 10 dk bekletin. Bu karışımın 1/4 ünü alıp 250 ml krema üzerine ekleyin. Mikserle çırpın.
Kabın üzerini yoğurdu mayaladığınız gibi bir bez ile örtüp oda sıcaklığında bekletin. Geri kalan sütü de aynı oranlarda yapıp mayalayın. Sirkenin ölçüsünü küçültemediğimiz için sütü 250 ml aldık.

Diğer bir Tarif:


200 gr krema


1/8 limon suyu

Kremaya limonun suyunu ekleyip tel yardımıyla çırpın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder