Dana Wellington


Malzemeler: 1 kilo bonfile
200 gr. tavuk ciğeri
500 gr. kıyılmış mantar
9 adet milföy hamuru
5 yk sıvıyağ
5 yk galeta unu
1 adet yumurta
kekik
tuz
karabiber


Hazırlanışı:


Eti tuz ve karabiberle ovuşturun. Yağın yarısını kızdırarak eti kavurup bir kenara alın. Aynı tavaya yağın kalanını ekleyip mantarları 4-5 dk. kavurun. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyin.


Tavuk ciğerlerini haşlayın, biraz sıvıyağ, tuz ve biber ekleyerek çatalla ezin, mantarlara karıştırın.


Milföy hamurlarını çözdürerek yanyana dizin, soğuk su yardımı ile birbirlerine yapıştırarak, merdane ile çok inceltmeden bir hamur açın. Eti yerleştireceğiniz kısıma galeta unu serpin. Etin üzerine mantarlı ciğer ezmesini sürerek hamura sarın. Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürün, kalan hamurla üzerini süsleyerek çatalla bir kaç yerinden delikler açın.


Etli hamuru 200 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Fırını kapatarak 7-8 dk. kapağı açık şekilde içini çekmesi için bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Afiyet olsun...
Yorum Gönder